';
SCHULD
OF
ONSCHULD
HOE WERKT HET?

EEN ONLINE RECHTSZAAK IN ZEVEN DAGEN

​Met een ticket voor de vijfde editie van Schuld of Onschuld maak je deel uit van de jury van het Protestmoord-proces dat op 1 januari 2024 aanvangt. Je hebt maar één ticket nodig voor een gezin / huishouden waarmee je een IP-adres deelt.

Als deelnemer krijg je vanaf 1 januari 12.00 uur toegang tot onze digitale rechtszaal. Daar volg je het proces.

Per procesdag zijn verschillende video’s te bekijken. Iedere dag eindigt met een video waarin de hele rol van die dag achter elkaar te zien is. In totaal zijn er vijf procesdagen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het hele proces in één keer te bingen wanneer alle video’s op vrijdag 5 januari online staan.

Als deelnemer kun je ook bewijsmateriaal, foto’s en dossiers inzien en van gedachten wisselen met andere deelnemers op het forum.

Nadat iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en je de slotpleidooien van de Officier van Justitie en de verdediging hebt gehoord, mag je je oordeel geven. Denk je dat de beklaagde Tim Tetteroo daadwerkelijk de moord heeft gepleegd of vermoed je dat er toch een ander scenario in het spel is? Dit kan tot zondag 7 januari 17.00 uur.

Je houdt toegang tot de inlogpagina met alle video’s tot eind februari 2024, maar meestemmen is dan niet meer mogelijk. Het vonnis wordt uitgesproken op 7 januari om 20.00 uur.

Image module

​Nadat je alle video’s hebt bekeken en tot je conclusie bent gekomen, kun je je stem uitbrengen op schuldig of onschuldig. Op 7 januari om 17.00 uur sluit de stemming. Diezelfde dag om 20.00 uur in de avond maakt de voorzitter de uitslag bekend. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of voor onschuld?

In een normale rechtszaak zul je misschien nooit helemaal weten wat er nu echt waar is en wat niet. Bij dit spel wel! Na de uitspraak krijg je namelijk de unieke kans om de film te bekijken waarin je ziet wat er daadwerkelijk gebeurd is. Wie sprak de waarheid en wie loog de boel bij elkaar? Heb je wellicht een onschuldige veroordeeld of een moordenaar vrijgesproken?

​Wij wensen je veel kijkplezier en een scherpe blik!

Image module

© schuld of onschuld