';
SCHULD
OF
ONSCHULD
HOE WERKT HET?

EEN ONLINE RECHTSZAAK IN ZEVEN DAGEN

Als deelnemer krijg je toegang tot het inloggedeelte van deze website. Daar zijn per procesdag verschillende video’s te bekijken. Iedere dag eindigt met een video waarin de hele rol van die dag achter elkaar te zien is. Ook kun je op deze pagina’s bewijsmateriaal, foto’s en dossiers inzien en van gedachten wisselen met andere deelnemers op het forum.

 

Nadat na 5 dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en je de slotpleidooien van de Officier van Justitie en de verdediging hebt gehoord, mag je je oordeel geven. Denk je dat de beklaagde daadwerkelijk de moord heeft gepleegd of vermoed je dat er toch een ander scenario in het spel is?

Image module

​Je hebt tijdens de jaarwisseling de kans om tot je slotconclusie te komen en te stemmen. Op 1 januari om middernacht sluit de stemming en op 2 januari maakt de voorzitter de uitslag bekend. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of voor onschuld?

In een normale rechtszaak zul je misschien nooit helemaal weten wat er nu echt waar is en wat niet. Bij dit spel wel! Na de uitspraak krijg je namelijk de unieke kans om de film te bekijken waarin je ziet wat er daadwerkelijk gebeurd is. Wie sprak de waarheid en wie loog de boel bij elkaar? Heb je wellicht een onschuldige veroordeeld of een moordenaar vrijgesproken?

Wij wensen je veel kijkplezier en een scherpe blik!

Image module

VEEL GESTELDE VRAGEN

Zeker! Het is geen probleem later in te stappen. Je kunt dan extra veel video’s in één keer bekijken, want alle video’s en bewijsmaterialen blijven nog tot eind januari te bekijken op de site. Wil je een oordeel uitbrengen dat meetelt in de uitspraak? Dat kan uiterlijk tot en met 1 januari.
Je kunt de video’s kijken op ieder gewenst moment. Dat kan dus gelijk op het moment dat ze online komen, maar je kunt er ook voor kiezen om een hele dag of zelfs meerdere dagen te bingewatchen. Alle video’s en dossierstukken blijven tot eind januari te zien. Stemmen is na het vonnis alleen niet meer mogelijk.
Dat varieert van een half uur tot een uur per dag.
Je kunt de video’s op een TV afspelen als je in het bezit bent van een Chromecast en een computer met Google Chrome browser. Je moet op beide apparaten ingelogd zijn met dezelfde Google Account.

 1. Open Google Chrome op uw computer. Log in op de procespagina van Schuld of Onschuld.
 2. Zet je televisie aan en kies de Chromecast als input source.
 3. Rechts bovenin uw Google Chrome browser klik je op het menu dat de vorm heeft van drie kleine verticale puntjes.
 4. Kies ‘Casten…’.
 5. Je ziet nu een pop-up venster ‘Tabblad casten’. Daar moet je Chromecast als beschikbaar verschijnen.
 6. Klik op de naam van je Chromecast (bijv: Huiskamer). Het tabblad in je browser wordt nu naar de televisie gecast.
 7. Open de video die je wilt bekijken in volledige schermmodus en klik op play. Beeld en audio zullen nu via de televisie afgespeeld worden.

LET OP: Audio op de televisie afspelen werkt alleen als je kiest voor ‘Tabblad casten’ (dus niet ‘Scherm casten’) en de video in volledige schermmodus afspeelt.

De stemming wordt geopend nadat de laatste video online is gekomen. Stemmen kan tot het aangegeven tijdstip op de stemmingspagina.
We werken deze editie met een andere ticketprovider. Heb je al eerder meegespeeld met Schuld of Onschuld? Let op: Om dit jaar mee te spelen moet je een nieuw account aanmaken voor het aanschaffen van een ticket.

 1. Wanneer u op de ticketknop klikt, komt u terecht in de omgeving van onze ticketpartner.
 2. Met het plusje kunt u kiezen voor 1 ticket. Klik vervolgens op ‘Bestel’ en volg de stappen in het proces.
 3. Vul bij aanmelding nauwkeurig alle gegevens in. Laat een geldig e-mailadres achter, want dat hebt u nodig om in te loggen. ​
 4. Na betaling ontvangt u direct een bevestigingsmail. Check goed of u deze ontvangen hebt en of deze niet in uw spamfolder terecht gekomen is.
 5. In deze mail vindt u een link waarmee u vanaf de start van het proces kunt inloggen op de procespagina. Volg de stappen die worden aangegeven. ​
 6. Wanneer u een ticket heeft, kunt u steeds opnieuw inloggen via deze mail, maar ook via onze website.
 7. Wanneer u steeds dezelfde browser gebruikt om in te loggen en uw cookies niet wist, kunt u versneld inloggen.

Als je in ons menu inlogt met ticket, word je door het verificatieproces geleid. Als je dezelfde browser blijft gebruiken en je cookies niet wist, dan kun je versneld inloggen.
Zeker. Ga naar de pagina Cadeautickets en bestel een of meerdere cadeautickets (maximaal 20 cadeautickets per transactie).

 

HOE WERKT HET?

Op de cadeaukaart vind je een (bar)code. Met deze (bar)code kan je een gratis ticket verzilveren voor de Strafmoord waarbij je direct een persoonlijke link ontvangt die je toegang geeft tot de online omgeving.

Stap 1: Klik op ’tickets’.

Stap 2: Maak een account aan.

Stap 3: Voer de (bar)code van dit ticket in bij “actiecodes” en kies de kaartsoort “Cadeauticket verzilveren”.

Stap 4: Loop vervolgens de stappen door om de bestelling definitief te maken.

Stap 5: Je ontvangt nu een bevestigingsmail met een persoonlijke link, bewaar deze goed! Met deze link kun je vanaf 27 december deelnemen als jurylid bij deze online rechtszaak.

 

LET OP! De actiecode op het voucher moet eerst ingewisseld worden via de ticketpagina voordat je toegang hebt tot de online video’s. 

Wissel het cadeauticket tijdig in. Wacht niet tot het laatste moment want na het activeren van de code duurt het maximaal 10 minuten voordat je toegang hebt tot de video’s.

Mensen in één huishouden kunnen op hetzelfde ticket kijken. Jullie kunnen dan gezamenlijk één stem uitbrengen.
Wat vervelend! Controleer allereerst je spam-box, het kan gebeuren dat onze e-mail hierin terecht is gekomen. Het kan ook zijn dat je een spelfout hebt gemaakt in je e-mailadres. Lukt dit allemaal niet? Dan kun je een bericht sturen naar info@schuldofonschuld.nl en we u helpen u snel verder.

Meerdere tickets voor vrienden, personeel of groepen bestellen?

Stuur een mail naar: info@schuldofonschuld.nl

Kosten per ticket: €17,50 + €1,75 servicekosten.

© schuld of onschuld