';
SCHULD
OF
ONSCHULD
FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Zeker! Het is geen probleem later in te stappen. Je kunt dan extra veel video’s in één keer bekijken, want alle video’s en bewijsmaterialen blijven nog tot eind januari te bekijken op de site. Wil je een oordeel uitbrengen dat meetelt in de uitspraak? Dat kan uiterlijk tot en met 1 januari.

Je kunt de video’s kijken op ieder gewenst moment. Dat kan dus gelijk op het moment dat ze online komen, maar je kunt er ook voor kiezen om een hele dag of zelfs meerdere dagen te bingewatchen. Alle video’s en dossierstukken blijven tot eind januari te zien. Stemmen is na het vonnis alleen niet meer mogelijk.

Dat varieert van een half uur tot een uur per dag.

Je kunt de video’s op een TV afspelen met Chromecast of via Apple Airplay. Bij een computer met Google Chrome browser moeten beide apparaten ingelogd zijn met hetzelfde Google account. Bij Apple Airplay moet de iPhone, iPad of Apple computer verbonden zijn met Apple TV.

 1. Open Google Chrome op uw computer. Log in op de procespagina van Schuld of Onschuld.
 2. Zet je televisie aan en kies de Chromecast als input source.
 3. Rechts bovenin uw Google Chrome browser klik je op het menu dat de vorm heeft van drie kleine verticale puntjes.
 4. Kies ‘Casten…’.
 5. Je ziet nu een pop-up venster ‘Tabblad casten’. Daar moet je Chromecast als beschikbaar verschijnen.
 6. Klik op de naam van je Chromecast (bijv: Huiskamer). Het tabblad in je browser wordt nu naar de televisie gecast.
 7. Open de video die je wilt bekijken in volledige schermmodus en klik op play. Beeld en audio zullen nu via de televisie afgespeeld worden.
 • LET OP: Audio op de televisie afspelen werkt alleen als je kiest voor ‘Tabblad casten’ (dus niet ‘Scherm casten’) en de video in volledige schermmodus afspeelt.
 • iPhone: Je kunt de filmpjes casten als je iPhone minimaal iOs 11 gebruikt en Google Chrome gebruikt (minimaal versie 82).
 • iPad: Je kunt filmpjes casten als je iPad minimaal iOs 13 gebruikt en Google Chrome (minimaal versie 82).
 • Apple Airplay: Airplay werkt het beste met Apple Safari (minimaal versie 10). Let op dat de Airplay gelinkt is aan je Apple TV. Met alleen Airplay werkt het niet. Kies dan voor casten via Google Chrome.
 • Smart TV: Als je Chrome, Safari of FireFox in je TV hebt, dan is het mogelijk op een TV die niet ouder is dan 2 jaar. Op oudere toestellen werkt het systeem hoogstwaarschijnlijk niet. Probeer een testfilm van een andere platform.
 • Ondertitels: Zie je wel de ondertitels als je het casten even stopt op het apparaat waarvan je cast (telefoon, computer, tablet)? Zo ja, zet het apparaat even uit en dan weer aan. Start daarna het casten weer op.
 • Tijdbalk in Beeld: Probeer het op te lossen door het verbreken van de verbinding en daarna weer opstarten. Werkt dit niet, verbreek dan weer de verbinding. Klik met muis/cursor duidelijk buiten de player op het device en start de cast dan weer op. Let op dat je de muis/cursor buiten het beeld zelf zet.
 • Wel geluid, geen beeld: Dit kan een beveiligingsprobleem zijn. Het beeld is beveiligd maar het geluid niet. Controleer voor de zekerheid welke browser je gebruikt. Bij Chromecast werkt Chrome het beste. Bij Airplay is Safari een betere keus. Controleer ook of je besturingssysteem aan alle eisen voldoet (minimaal iOs 11/iPad iOs 13/Mac 10.12/Windows 10/Android 7) Mocht dit goed zijn, probeer dan ook een directe HDMI-kabel.

De stemming wordt geopend nadat de laatste video online is gekomen. Stemmen kan tot het aangegeven tijdstip op de stemmingspagina.

We werken deze editie met een andere ticketprovider. Heb je al eerder meegespeeld met Schuld of Onschuld? Let op: Om dit jaar mee te spelen moet je een nieuw account aanmaken voor het aanschaffen van een ticket.

 1. Wanneer u op de ticketknop klikt, komt u terecht in de omgeving van onze ticketpartner.
 2. Met het plusje kunt u kiezen voor 1 ticket. Klik vervolgens op ‘Bestel’ en volg de stappen in het proces.
 3. Vul bij aanmelding nauwkeurig alle gegevens in. Laat een geldig e-mailadres achter, want dat hebt u nodig om in te loggen. ​
 4. Na betaling ontvangt u direct een bevestigingsmail. Check goed of u deze ontvangen hebt en of deze niet in uw spamfolder terecht gekomen is.
 5. In deze mail vindt u een link waarmee u vanaf de start van het proces kunt inloggen op de procespagina. Volg de stappen die worden aangegeven. ​
 6. Wanneer u een ticket heeft, kunt u steeds opnieuw inloggen via deze mail, maar ook via onze website.
 7. Wanneer u steeds dezelfde browser gebruikt om in te loggen en uw cookies niet wist, kunt u versneld inloggen.

Als je in ons menu inlogt met ticket, word je door het verificatieproces geleid. Als je dezelfde browser blijft gebruiken en je cookies niet wist, dan kun je versneld inloggen.

Zeker. Ga naar de pagina Cadeautickets en bestel een of meerdere cadeautickets (maximaal 20 cadeautickets per transactie).

HOE WERKT HET?

Op de cadeaukaart vind je een (bar)code. Met deze (bar)code kan je een gratis ticket verzilveren voor de Strafmoord waarbij je direct een persoonlijke link ontvangt die je toegang geeft tot de online omgeving.

Stap 1: Klik op ’tickets’.

Stap 2: Maak een account aan.

Stap 3: Voer de (bar)code van dit ticket in bij “actiecodes” en kies de kaartsoort “Cadeauticket verzilveren”.

Stap 4: Loop vervolgens de stappen door om de bestelling definitief te maken.

Stap 5: Je ontvangt nu een bevestigingsmail met een persoonlijke link, bewaar deze goed! Met deze link kun je vanaf 27 december deelnemen als jurylid bij deze online rechtszaak.

LET OP! De actiecode op het voucher moet eerst ingewisseld worden via de ticketpagina voordat je toegang hebt tot de online video’s. 

Wissel het cadeauticket tijdig in. Wacht niet tot het laatste moment want na het activeren van de code duurt het maximaal 10 minuten voordat je toegang hebt tot de video’s.

Mensen in één huishouden kunnen op hetzelfde ticket kijken. Jullie kunnen dan gezamenlijk één stem uitbrengen.

Wat vervelend! Controleer allereerst je spam-box, het kan gebeuren dat onze e-mail hierin terecht is gekomen. Het kan ook zijn dat je een spelfout hebt gemaakt in je e-mailadres. Lukt dit allemaal niet? Dan kun je een bericht sturen naar info@schuldofonschuld.nl en we u helpen u snel verder.

Meerdere tickets voor vrienden, personeel of groepen bestellen?

Stuur een mail naar: info@schuldofonschuld.nl

Kosten per ticket: €17,50 + €1,75 servicekosten.

© schuld of onschuld