Forumberichten

Soraya Karo
02 jan. 2022
In Theorieën
De meeste van ons vinden André van Duin een sympathieke, vrolijke en komisch persoon. Stel nou dat ze dat in dit verhaal gebruiken. Ik heb al gestemd en Karin als dader aangewezen.......maar Nu ik alles op een rijtje zet. Leen liegt meerdere keren. Zegt eerst hele tijd aanwezig te zijn. Dan weer klusje te doen heeft. Heeft sympathie voor Jordi, begrijpt Nico, vindt Lieke ook niet alles, hoort veel als conciërge en herkend vast graffiti omdat hij die regelmatig verwijderd. Verf en terpetine kan van hem zijn omdat hij toch aan het verven was maar dit verzwijgt. De kans is groot dat hij verschillende conflicten geeft gezien of gehoord. Eerst Youssef met het mes die Lieke inneemt, Nico die zo boos is dat hij een verwurging doet en waar zij straatvuil onder haar nagels krijgt, immers graaft Nico graag. Jordi die haar aanspreekt over drugdeals of relatie en ring terug eist, Rector die over zijn oren verliefd is en haar met de foto's confronteerd waarbij zij zegt dat zijzelf die heeft verspreid, verklaard waarom hij dat al wist voor de getuigenis, Karin die voor haar zoon opkomt. En daarna komt Leen even de ramen checken, doet hij immers altijd. Lieke vertrouwd hem en hij wilt een einde aan al die conflicten maken waar Lieke de spil van is, hij pakt het mes en impulsief steekt hij achter haar stoel staand neer. Kan verklaren waarom er zoveel geraakt is. Ze grijpt hem en breekt nagels en krijgt zo verf en terpetine als spoor. Is mogelijk dat Nico dit tafereel ziet bij terugkomst, ze kennen elkaar door en door. Nico neemt wapen die druppels op de vloer achterlaat en het mobiel mee, verstopt deze in de vlindertuin. Leen heeft werkhandschoenen aan en die laten een veeg achter. Hij of Nico heeft de loper mee genomen.
1
0
251
Soraya Karo
31 dec. 2021
In Theorieën
Ik blijf bij Jordi zijn moeder. Jordi alles opgebiecht heeft en zij Lieke tot de orde wilt roepen, niet gepland gestoken heeft. In haar paniek het een roofmoord wilt doen lijken en mobiel, ring, loper heeft meegenomen. Jordi ABC zijn moeder verdenkt van moord en daardoor diploma niet haalt. Nico moeder aantreft bij bedoeling excuus aan Lieke te maken. Van haar het mes eventueel de rest overneemt deze meegenomen heeft en dit achter het vlinderhuis begraven. Wat ook kan: Youssef mes gaat pakken, deze snel een andere plek wilt geven of afgesproken met Jordi om deze aan te nemen onder het raam van de docentenkamer. Hij de aanval van Nico ziet, mes laat vallen en van schrik naar de aula gaat. Jordi wacht, niets van Youssef hoort en dus naar binnen gaat. Nico is via de andere trap naar beneden gegaan. Jordi vindt het mes op de grond, ziet Lieke op de stoel nog bijkomen van de verwurging. Krijgen woorden en Jordi in vlaag van woede Lieke neersteekt. Hij in shock blijft staan. Nico weer terug komt om excuus aan te bieden maar het tafereel ziet. Mes van Jordi aan pakt, ring en mobiel meeneemt. Jordi naar huis stuurt en zelf de spullen volgende dag begraaft. Wat me bezig houdt bij dit is. 1 welk doel heeft de foto's 2 rector op school is 3 Leen later bekend toch geklust te hebben 4 vingerafdrukken Verf is van de graffiti, nagel en vuil door muur foto maar dat is dagen daarvoor. Nagel kan door tegenstribbelen met wurging. Waarom dealt Jordi voor Lieke? De foto's lijken meer middel om Lieke onder druk te zetten. Waarom belt en appt Lieke de hele dag als zij niet de dealer is?
0
2
126
Soraya Karo
31 dec. 2021
In Theorieën
Is nou niemand opgevallen wat iedereen zegt. Lieke was altijd aan het bellen en appen. Als je dealer bent heb je het daar natuurlijk druk mee, bovendien liet ze iedereen haar klusjes oplossen. Dat mobiel is niet gevonden maar de politie kan altijd het register opvragen. Waarom is dat niet gebeurd? Essentieel ding in het hele verhaal. De dader heeft iets met mobiel te maken. Waarom beschermd Meddens Jordi? Zou hij toen het mes ook gezien hebben? Leen kon de tijd niet weten, de klok in de hal deed het niet. Repetitie begon later vanwege het te laat komen van Youssef dus was na 15.15, Meddens kwam thuis toen de klok 16.00 uur sloeg. Moord is tussen 15.30 -16.30 gepleegd. De dader moet bloed op zichzelf hebben gekregen, de sporen alleen in de docentenkamer, waarom is de conciërge Joeri niet tegen gekomen? Meddens hem wel gezien. Biologielokaal is tegenover de docentenkamer, dus technisch kan zowel Meddens als Lieke gezien hebben wie het mes kwam ophalen. Theorie: Lieke ziet Youssef wapen ophalen, waarschijnlijk heeft zij de deur open gemaakt om zelf iets op te halen, betrapt hem en neemt het mes in. Legt deze op tafel. Vervolgens wordt ze verrast door Meddens, deze gaat er vandoor. Komt hij Jordi in de hal tegen, deze zegt zijn aantekeningen op te halen. Dus niet buiten op de scooter. Lieke is gaan zitten om bij te komen en Jordi komt zeggen dat hij niet meer mee wilt werken aan haar drugsdealen. Lieke hoont, lacht hem uit en dreigt. Jordi pakt in wanhoop het mes steekt haar, schrikt ervan omdat hij dat niet had willen doen en pakt mobiel mee. Verklaard waarom er maar 1 keer gestoken is, moord was niet het doel. Na de moord was hij niet meer zichzelf, cijfers holden achteruit en heeft uiteindelijk niet zijn diploma gehaald. Meddens neemt het voor hem op omdat hij vindt dat Lieke manipuleert, leerlingen als proefkonijnen gebruikt en iedereen om haar vinger windt. Ook zijzelf die foto heeft gepost, die houding is dat Jordi haar armen vast heeft en lijkt of hij haar dwingt. Dit zou een chantage presseur kunnen zijn. Andere theorie is dat Joeri alles bij zijn moeder heeft opgebiecht. Niet Jordi maar zijn moeder naar school is gegaan. Zij dus ipv Jordi Lieke tot orde heeft willen roepen en gestoken heeft. Jordi heeft geen baat om mobiel mee te nemen, moeder wel. Als zij denkt dat er veel berichten met haar zoon erop staan. Meddens heeft de moeder gezien en wilt zo niet dat Jordi daarvoor gestraft wordt, maar ook niet zonder moeder komt te zitten. Meddens zijn droom is ingestort, immers kan hij de camper niet meer kopen en zoals buiten zijn werk bevestigd wordt. Meddens is een vriendelijke sociale man die graag het beste voor iedereen voor heeft. Ik vind dat er teveel vraagtekens zijn om Meddens als dader te veroordelen.
7
17
1k

Soraya Karo

Meer acties