Forumberichten

Arianne Abbestee
30 dec. 2021
In Theorieën
Ik heb alle verklaringen nog 's teruggekeken op tekens van liegen en krijg het gevoel dat: - Meddens liegt wanneer hij zegt dat hij niet weet wie Lieke heeft neergestoken - Jordi nog steeds iets te verbergen heeft - Youssef telkens eerlijk is - Annefleur onschuldig, vooral met zichzelf en het stuk bezig - Leen nog een beetje shady, maar geef ik het voordeel van de twijfel, zie geen enkel motief voor hem om Lieke (per ongeluk) te vermoorden Icm de tijdlijn en hier en daar geïnspireerd door andere theorieën, heb ik het volgende bedacht, beetje out of the box, maar leek me wel verrassend: - Lieke heeft zelf het mes uit het biologielokaal gehaald. (Tijdstip en reden niet echt van belang. Misschien om aan Jordi te geven zodat hij zich kan verdedigen tijdens een deal, of misschien gewoon om zichzelf te kunnen verdedigen.) - Nico treft Lieke iets na 15u in de lerarenkamer, even discussie, wurgt haar kort en rent rond 15.15u weg, maar ziet Jordi arriveren die drugs komt ophalen bij Lieke - Jordi vertelt Lieke dat hij niet meer wil, weigert eigenlijk gewoon, Lieke (manipulatief als ze is) begint met mes te dreigen dat ze zichzelf zal neersteken en dat ze hem de schuld zal geven, dus dat hij wel door moet gaan met dealen. - Lieke steekt zichzelf rond 15.30u daadwerkelijk in haar buik, maar blijkbaar op een dodelijke plek en Jordi raakt in paniek. Besluit dat hij al het bewijs richting hem moet verwijderen: ring was cadeautje van hem (?) en mobieltje moeten ook verdwijnen. - Nico besluit terug te gaan om zich te verontschuldigen, maar treft Jordi in deze benarde situatie aan. - Nico denkt te snappen hoe de vork in de steel zit en besluit Jordi te beschermen. Hij zegt dat ze ook het moordwapen moeten meenemen en zal het de volgende dag in de vlindertuin begraven. - 15.40u Nico stuurt Jordi via een achteruitgang weg en verlaat zelf het pand via de voorzijde. Is om klokslag 16.00 uur thuis. Resteert: - afgebroken nagels en verf- en terpetineresten Lieke: Zouden gewoon van decor kunnen komen. terpentine gebruikt bij het reinigen van haar handen na het verven. - Waarom is stoel naar achter gevallen. Wellicht tijdens wurging of in verhitte discussie opgesprongen van stoel? Ben benieuwd wat jullie denken. Nog iets gemist?
2
20
427
Arianne Abbestee
29 dec. 2021
In Theorieën
Ik ben ineens de conciërge ook verdacht gaan vinden. Als het klopt dat Youssef naar buiten is gegaan en er vanuitgaande dat hij dan bij de hoofdingang naar buiten is gegaan, dan zou de conciërge dit gezien moeten hebben. Was hij misschien toch even niet in zijn hok? Was hij misschien achter Nico Meddens aangegaan en zag hij de wurging? Heeft hij vervolgens Lieke vermoord? Zijn motief weet ik nog niet, maar ik vermoed dat hij gemakkelijk op de hoogte kan zijn geweest van het mes in Meddens bureau. Door het geroddel van de leerlingen of tijdens zijn ronde wellicht. Ik ben benieuwd of hier nog een lichtje op geschenen zal worden :)
3
2
290
Arianne Abbestee
28 dec. 2021
In Theorieën
Even ter overweging: de conciërge benoemt dat hij de hele dag bij de hoofdingang is gebleven om die in de gaten te houden. Zou er ook een achteringang zijn, waardoor een dader ongezien naar binnen en/of naar buiten is gekomen?
2
0
57
Arianne Abbestee
Meer acties