humstu_schuldofonschuld_071220-063_lands

HOE WERKT HET?

Een online rechtszaak in acht dagen

Op maandag 8 maart om 10u00 start het proces in de zaak die beter bekend staat als 'De Droommoord'. U kunt deel uitmaken van een grote publieke jury. Zodoende beslist u mee of de verdachte schuldig of onschuldig is.

​ 

Als jurylid krijgt u toegang tot het inloggedeelte van deze website. Dagelijks krijgt u daar verschillende video's te zien met verklaringen, getuigenissen, pleidooien en reacties. Deze video's blijven voor de rest van het proces zichtbaar. U kunt deze dus bekijken wanneer u zelf wilt en eerdere getuigenissen nog eens rustig terugkijken. Ook kunt u op deze pagina's bewijsmateriaal, foto's en dossiers bekijken en uw bevindingen met andere juryleden delen op het forum.

Nadat iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en u de slotpleidooien heeft gehoord, krijgt u de opdracht om u uit te spreken over schuld of onschuld. Dat gebeurt door het invullen van een stemformulier. U krijgt hiervoor ruim de tijd.

​ 

Op 15 maart velt de voorzitter van de rechtbank het vonnis. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of onschuld?

​ 

Na de uitspraak krijgt u de unieke kans te zien wat er daadwerkelijk gebeurd is op die 26e januari 2019. Heeft u wellicht een onschuldige veroordeeld of een moordenaar vrijgesproken?

​ 

Wij wensen u veel wijsheid!

Voorbeeld desktopversie

MOBIELE VERSIE

De Kerstmoord - december 2020